szkolenia i pokazy

Wybierz temat i zapisz się!

Zapoznaj się z aktualną ofertą. Wybierz interesujący Cię temat, szkolenia lub pokazu, kliknij i poznaj szczegóły.

II STOPIEŃ BARMAŃSKI

Szkolenie jest przeznaczone dla osób zainteresowanych podniesieniem swoich kwalifikacji zawodowych oraz zgłębieniem tajników mixologii. Oferta kierowana jest do osób po pierwszym stopniu barmańskim, jak również do barmanów z dłuższym stażem pracy. Uczestnikiem szkolenia może być także każdy, kto zainteresowany jest sztuką barmańską. Po zakończeniu kursu absolwenci otrzymują certyfikat Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej potwierdzający udział w szkoleniu. Na życzenie wydajemy certyfikaty w języku anglelskim. Minimalna liczba uczestników - 8 osób.

cena brutto 1849 zł cena obejmuje szkolenie wraz z materiałami
Limit miejsc: 1 / 14
zapisz się na szkolenie
data rozpoczęcia
19.02.2019 - 75 h

Szczegóły w opisie pokazu.

ul. Żwirki i Wigury 37a,
43-190 Mikołów

sprawdź na mapie jak dojechać

Specyfikacja szkolenia Pobierz
Regulamin szkolenia Pobierz

Opis szkolenia

Pierwszy dzień (19 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Przypomnienie technik mieszania, ogólne charakterystyka alkoholi wykorzystywanych w czasie kursu. Profesjonalne Szkło i Sprzęt barowy, technika układania tęczówek

Drugi dzień (20 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Psychologiczne uwarunkowania pracy w barze, towaroznawstwo - likiery, metody produkcji i opisanie gatunków. Grupa Short - podział i sposoby ich przyrządzania (Cocktaile, Pousse Cafe, Old Fashioned, Crusta i Daisy).

Trzeci dzień (21 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Towaroznawstwo - aperitify z podziałem na rodzaje i gatunki. Grupa Soft podział i sposoby ich przyrządzania (Ade, Milk Shake, Milk Soda).

Czwarty dzień (22 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Metody sprzedażowe wykorzystywane w barze. Sztuka prowadzenia baru. Towaroznawstwo - wódka naturalna, brandy (Armaniak, Koniak, Grappa, Calvados, Pisco). Grupa Soft kontynuacja (Ice Tea, Ice Coffe, Granita i Virgen).

Piąty dzień (23 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Towaroznawstwo - wódki gatunkowe naturalne, whisky – whiskey (z pięcioma największymi krajami produkującymi). Grupa Long podział i sposoby przygotowania (Collins, Egg Nogg, Fizz – Highball).

Szósty dzień (24 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Towaroznawstwo - wódki gatunkowe i naturalne (Tequila, Mescal, Genever, Gin) Grupa Long kontynuacja (Julep, Mojito, Rickey, Caipirinha).

Siódmy dzień (25 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Towaroznawstwo wódki naturalne (Arak, Rum, Casacha). Grupa Divers. Drinki dziwne i nietypowe. Miksologia molekularna, Drinks Picker - Upper, Bowle, Drinki na piwie. Prezentacja Oryginalnej Kawy Kopi Luwak.

Ósmy dzień (26 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Zaliczenia tęczówek. Dzień ze sztuką Flair, jako alternatywna sztuka barmańska. Pokaz film instruktarzowego oraz nauka trików barmańskich z butelkami ćwiczebnymi, ewolucje z lodem, kubkami barmańskimi, drobnym sprzętem barmańskim czy szkłem. Zaliczenia tęczówek są warunkiem do przystąpienia do egzaminu końcowego.

Dziewiąty dzień (27 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Dzień Herbaty i Kawy. Historia, uprawy i pochodzenie. Towaroznawstwo - podział na gatunki. Sposoby parzenia herbat i kawy. Art. Tea - sztuka łączenia naparów herbaty z rożnymi składnikami (w tym z alkoholem).

Dziesiąty dzień (28 luty 2018 - od 8:00 do 16:00):
  • Egzamin teoretyczny i praktyczny.

UWAGI:
  • Liczba miejsc ograniczona - max 14 osób, a minimalna liczba uczestników to 8 osób.
  • Czas szkolenia: szkolenie trawa 15 godzin tj. 20 godzin dydatktycznych.
  • O udziale w pokazie decyduje koleność zgłoszeń na stronie www.pask.pl
Jerzy Czapla Mistrz barmański

zapisy na szkolenie Zapisz się na szkolenie już teraz! To zajmie tylko chwilę.

archiwum szkoleń

zapraszamy do kontaktu  Chętnie odpowiemy na Twoje pytania. Napisz lub zadzwoń już teraz!

napisz do nas maila bezpośrednio
icon__contact

ul. Żwirki i Wigury 37a - budynek firmy Stoll 43-190 MikołówPokaż na mapie
icon__phone+48 602 763 555 prosimy o kontakt w godzinach 8:00 - 17:00