co nowego / aktualności

Sprawdź co u nas. Pierwsze źródło informacji.

Najnowsze szkolenia i pokazy, wydarzenia okolicznościowe, konkursy oraz garść informacji o naszych małych i dużych sukcesach.
16 / 09/20

WISAŁAW AMBROS 1953 - 2020

Z głębokim smutkiem informujemy, że w dniu 14 września 2020 roku odszedł od nas w wieku 67 lat Nestor kucharzy Polskich i serdeczny kolega Wiesław Ambros.

Wspominać będziemy go przede wszystkim jako wspaniałego człowieka, przyjaciela, specjalistę oraz dobrego szefa i nauczyciela. Wyrażamy najwyższy szacunek dla jego działalności na rzecz polskich tradycji kulinarnych oraz polskiej gastronomi, której poświęcił z dumą całe życie i karierę zawodową. Swoją postawą trwale wpisał się w kanon i historię zawodu kucharza, stając się tym samym wzorem do naśladowania przez nowe pokolenia. Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, której był pomysłodawcą, współzałożycielem i wieloletnim prezesem oraz my, jej członkowie, jesteśmy zaszczyceni, że przez te wszystkie minione lata mieliśmy okazję z nim współpracować. Czujemy się również szczególnie zobowiązani i odpowiedzialni za uczczenie oraz dalsze pielęgnowanie jego pamięci. Pozostanie w nas również wspomnienie o jego niezwykłej wrażliwości na ludzkie krzywdy, gotowości niesienia pomocy i skupieniu na innych. Rodzinie i wszystkim, którym Wiesław Ambros był najbliższy, składamy najgłębsze wyrazy współczucia.

Wszystkich kucharzy prosimy o przybycie na uroczystości pogrzebowe w galowych strojach kucharskich.

Uroczystości pogrzebowe wraz z odprowadzeniem na miejsce wiecznego spoczynku odbędą się w Bytomiu w dniu 19 września 2020r. o godz. 13:00 przy ul. Piekarskiej 99 oraz na pobliskim Cmentarzu Ewangelickim.

Z wyrazami Szacunku,
Polska Akademia Sztuki Kulinarnej


Black-Ribbon

zapraszamy do kontaktu  Chętnie odpowiemy na Twoje pytania. Napisz lub zadzwoń już teraz!

napisz do nas maila bezpośrednio
icon__contact

ul. Żwirki i Wigury 37a - budynek firmy Stoll 43-190 MikołówPokaż na mapie
icon__phone+48 602 763 555 prosimy o kontakt w godzinach 8:00 - 17:00